Gluteeniton Kakku – 5 Parasta Reseptiä

Normaalit kakut ovat juhlien herkkua, mutta valitettavasti ne sisältävät lähes aina gluteenia. Onneksi kuitenkin kakku on helppo tehdä myös ilman gluteenia, kunhan valitsee oikeat raaka-aineet. Tähän artikkeliin olen kerännyt linkkejä erinäisiin herkullisiin kakkuihin ympäri nettiä. Toivottavasti löydät niistä juuri sellaisen mistä olet haaveillut. Uskoisin niin, sillä nämä kaikki ovat herkullisia ja monipuolisesti erilaisia kakkuja jokaiseen makuun!

  1. Raikas Rahkakakku by Kotiliesi

gluteeniton kakku

Itse olen suuri rahkakakkujen ystävä, ja tämä kakku näyttää uskomattoman hyvältä. Pohjaksi siinä on käytetty gluteenittomia keksejä.

2) Suklaakakku by Kinuskikissa

gluteeniton suklaakakku

Tässä kakku suklaan ystäville. Aineksiltaan simppeli ja melko edullinen. Pohjassa käytetty gluteenittomia Digestive-keksejä. Tämä kakku sopii myös vegaaneille ja kananmunia vältteleville!

3) Mustaherukka-juustokakku by Kotiliesi

gluteeniton juustokakku

Juustokakku, joka vaatikin sitten jo enemmän työtä. Ei ehkä helpoin tehdä, mutta taatusti herkullinen. Pohjassa käytetty kookos- ja mantelijauhoja, mutta ohjeessa annettu myös vaihtoehto tehdä gluteenittomista kekseistä, jos noita jauhoja ei tahdo löytyä.

4) Gluteeniton Limoncello-kakku by Ullan Leipomukset

gluteeniton kakkunen

Tämä kakku tarvitsee Limoncello-likööriä, mutta on muuten aineksiltaan aika simppeli. Siitä saa myös maidottoman aika helposti korvaamalla voin jollain maidottomalla rasvalla. Raikas sitruunainen kakku, joka sopii niistä pitäville.

5) Gluteniiton kakkupohja by K-ruoka

Eikö listalta löytynyt juuri sitä kakkua mitä hait? No ei hätää, tällä kakkupohjan reseptillä teet herkullisen pohjan, jonka päälle voit laittaa sitten ihan sitä mitä haluat.

Gluteeni on kakuissa yleensä juurikin pohjassa ja mahdollisissa kerroksissa, joten hoidettuasi ne gluteenittomaksi, on lopun tekeminen helppoa. Halusitpa sitten ylppäri mansikkakakkua tai maukasta aprikoosikakkua, tällä ohjeella saat pohjan valmiksi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *