vehnätön leipä

Gluteeniton Leipä – Ostaakko kaupasta vai leipooko itse?

Gluteenittomia leipiä on nykyään tarjolla suuret valikoimat eri ruokakaupoissa. Osa näistä on vielä ihan hyviäkin! Toisaalta parhaat gluteenittomat leivät teet kuitenkin kotona, jos jaksat nähdä sen vaivan.

Moni gluteenittomalle ruokavaliolle siirtyvä pohtiikin eniten juuri leipää. Monille leivät ovat osa aamupalaa ja helppo välipala kun nälkä yllättää. Tästä johtuen se ei ole aina helppoa jättää niitä tuosta vaan pois. Onneksi kuitenkin leipää voi syödä myöskin gluteenittomalla ruokavaliolla, joskin se ei ole aivan niin yksinkertaista tai halpaa kuin normaalisti.

Kauppojen gluteenittomista leivistä monet ovat pakastetuotteita, mutta jonkin verran niitä on myöskin tuoreina leipinä. Gluteenittomia leipiä on tarjolla monipuolisesti aina vaaleammista tummempiin. Jopa porkkanasta tehtyä näkkileipää on olemassa!

Harmillisesti gluteenittomat leivät ovat kaupassa melko paljon kalliimpia kuin normaalit, kuten gluteenittomat tuotteet yleensäkkin ovat. Tästä johtuen päivittäinen valmisleivän syönti voi monella osoittautua liian kalliiksi. Tällöin kannattaakin valmistaa ne itse, joka laskee niiden hintaa huomattavasti.

KinuskiKissa on tehnyt erinomaisen arvion kauppojen gluteenittomista leipäviipaileista, joka on yksi parhaista tälläisistä vertailuista mikä on minulle tullut vastaan. Voit katsastaa sen tästä linkistä.

Leipänsä itse tekevälle löytyy monenmoista erilaista reseptiä. Tähän olen kerännyt joitakin maittavan näköisiä, yrittäen löytää erityylisiä ja makuisia leipäreseptejä. Leivän teko on melko halpaa, ja siinä ei useimmiten tarvita kovinkaan monia eri aineksia. Leipäkoneella sen valmistaminen on todella helppoakin.

  1. Gluteeniton kuitupitoinen leipä by makuja.fi

gluteeniton leipä

Perus vaalea, kuitupitoinen leipä. Valmistukseen käytetty Semperin karkeaa gluteenitonta jauhoseosta. Hyvät arviot, ja paljon sosiaalisessa mediassa jaettu. Pitäisi siis olla oikein hyvää! Perusleiväksi jatkuvaan käyttöön oiva valinta.

2) Gluteenittomat sämpylät by Hellapoliisi

gluteeniton sämpylä

Tattarijauhosta ja gluteenittomasta jauhoseoksesta tehdyt sämpylät luovat oivan pohjan vaikkapa retkieväiden tekoon. Hieman tummempia kuin perinteiset vaalet sämpylät, mutta hyvin ravitsevia. Kommenteissa kehutaan kovasti.

Tarvitsee psylliumia, jota löytyy hyvinvarustelluista ruokakaupoista.

3) Gluteeniton siemenleipä by Uusiatuulia.fi

gluteeniton siemenleipä

Tummahko siemenleipä, joka on saanut paljon kehuja. Ohje hieman muita listattuja reseptejä vaativampi, mutta jos haluat herkkulista gluteenitonta siemenleipää, kannattaa tätä reseptiä kokeilla.

4) Gluteeniton yrttileipä by Hidasta Elämää

gluteeniton yrttileipä

Hieman eksoottisempi leipä, joka sopisi varmasti erinomaisesti monien ruokien lisukkeeksi. Ainesluettelo on melko monimutkainen ja monia aineita sisältävä, mutta tämä leipä onkin suunniteltu enemmän kruunaamaan hienompia hetkiä. Yllätä ystäväsi tarjoamalla tätä vaikkapa gluteenittoman pastan kanssa.

5) Gluteeniton paahtoleipä by Antipastaa

gluteeniton paahtoleipä

Listan viimeinen mutta ei suinkaan huonoin. Paahtoleipää halajavalle tämä leipä on juuri se mitä etsit. Hienoinen pähkinäinen maku paahdettaessa tuo siihen oman vivahteensa. Tämä leipä antaa loistavan startin päivään. Leipä on myöskin maidoton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *